tiistai 1. tammikuuta 2013

Realitysatu

Labradorien joukossa elää sitkeästi perimätieto, jonka mukaan uuden vuoden yönä yhtä kaikista maailman labradoreista kohtaa satumainen onni, mikäli "valittu" pääsee omin silmin todistamaan tapahtumaa, missä taivaankappaleet ovat oikeassa deklinaatiossa toisiinsa nähden ja muutama muukin seuraavassa kuvattu luonnonilmiö osuu kohdalleen:
Ensinnäkin Pegasuksen tähtikuvion on osuttava ulkohuussiin takana olevalle taivaalle siten, että sen leijamainen kuvio on kolmenkymmenen asteen kulmassa horisonttiin nähden - toiseksi tätä tapahtumaa on täytynyt edeltää täyden kuun aika, jolloin jupiter on sijainnut (saunan kuistilta katsottuna) etusormen paksuuden etäisyydellä kuusta Temmesjoen puoleisella taivaankannella - tähän kun vielä lisätään se, että räkättirastas lähtee lentoon lumen peittämästä katajapensaassa kaksi minuuttia ennen keskiyötä,
on kaikki edellytykset labradorien keskuudessa satoja vuosia sukupolvelta toiselle siirtyneen ennustuksen toteutumiseen: Joka nämä ilmiöt kokee, saa toivoa mitä tahansa ja toive toteutuu.
 
Topin mielestä oli täysin odotettavissa, että kaikista maailman labradoreista tuo onnekas oli, kukas muu kuin minä. Ja että minulla oli tassun ulottuvilla kaikki, mitä ikinä voi koira haluta. Ja kun saunan takana olevasta tervahaudasta kuului ääni: "esitä toiveesi", vastasin sen kummemmin miettimättä: "Saisipa josku vaikka yhden päivän ajan haukkua niin paljon kuin haluaa sekä juosta villinä ja vapaana pitkin metsiä ja soita". Ja niin minusta tuli vuorokauden ajaksi beagle:
TYYNE
Hieman muuttunutta ulkonäköäni ihmeteltiin, mutta siihen Topi totesi: "Asioiden hyväksyminen alkaa tosiasioiden tunnustamisesta". Tähän asti Topi onnistui kohtuullisen hyvin säilyttämään asiallisen suhtautumisen tilanteeseeni, mutta kun Topi luetteli muita esimerkkivaihtoehtoja "päivä toisessa ruumiissa"-valinnastani, olin havitsevani hienoista hampaiden narskuntaa. Topi kertoi, että vastaavassa tilanteessa hän olisi tajunnanvirtatekniikalla päätynyt toiseen seuraavista vaihtoehdoista:
1. Päivä ex-presidentti Tarja Halosena (YK:n hyvän tahdon lähettiläänä)  luennoimassa Pohjois-Korealaisessa naisvankilassa aiheesta "Don't worry - this is a men's world" ja sen jälkeen juhlaillallisella Pjongjanissa Kim Jon-unin seurassa.
2. Päivä Pashar al-Assadina Syyriassa Damaskoksen torilla shoppailemassa johtajaansa rakastavan kansan ympätöimänä.