keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Painajainen Temmes-streetillä

Isäntä heräsi aamuyöllä painajaiseen. Kertoi nähneensä unta, missä hän seisoi kesämökin rakennustyömaalla. Tontti oli täynnä rakennustarvikkeita ja sääskiä. Oli kesäkuun 4. päivä ja vuosiloma oli juuri alkanut. Siitä lomasta oli tulossa pitkä.
 

Seuraavassa muistikuvassa isäntä oli ruokatauolla. Tarjolla oli makkaraa. Sama toistui päivästä toiseen. Isäntä kertoi kuinka hän oli nähnyt lämpimän aterian kypsymässä uunissa. Aina kun hän oli yrittänyt avata uunin luukun, se oli ollut jumissa. Kohta oveen oli koputettu ja kuistilla seisoi Vilkku-grillin omistaja tuomassa grillinakkien keitinlientä nälkäiselle mökkiläiselle.
 
Sitten isäntä oli mennyt nukkumaan. Juuri kun hän oli saamassa unen päästä kiinni, alkoi pirullinen moskiittojen ininä. Aamulla otsa, kädet ja nilkat olivat täynnä kutiavia paiseita.
 
Seuraavassa muistikuvassa isäntä yritti säätää radiokanavaa YLE-ykköseltä Suomiradion kanavalle. Painajaisessa kanavasäädin oli ollut jumissa ja joka ikinen arkiaamu radiosta oli kuulunut aamuhartaus ja heti sen jälkeen Nousutahdit-niminen klassisen musiikin tuokio.
 
Karmeita nuo ihmisten painajaiset.