sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Nukkumatin paluu

Vladimir Putinin Venäjän on arveltu haikailevan jo kertaalleen kuopatun Neuvostoliiton palauttamista maailmankartalle. Tähän pyrkimykseen viittaisi esim. rajojen siirtely Ukrainassa, tunnistamattoman vedenalaisen kohteen vierailu Ruotsin aluevesillä ja mannertenvälisen ohjuksen laukaisutesti noin 400 kilometrin päässä Suomen itärajasta. Viimeisimmän huhun mukaan seuraavana on vuorossa kulttuurivallankumous Saksassa, jonka tuloksena voitaisiin palauttaa vanha kunnon Varsovanliitto Itä-Eurooppaan. Toimitukseemme tulleen tietovuodon mukaan tämä vallankumous aloitetaan lasten avulla:

Kaikki Pikku Kakkosta katselleet muistavat Nukkumatin. Jokaisen jakson lopussa Nukkumatti heitti kameraa kohti unihiekkaa ja sarjan katsominen olikin monissa eräänlainen nukkumaanmenorituaali pikkulapsille.

Nukkumatti-animaatio sai alkunsa Itä-saksan televisiossa ja se on mielletty aika ajoin kiinteäksi osaksi DDR:n propagandaa, vaikka ohjelmassa käsiteltiin useimmiten varsin yleismaailmallisia aiheita. Nukkumatin taustalla nähtiin kuitenkin usein itäsaksalaisia maisemia, ja vierailipa hahmo joskus kommunistisen puolueen juhlissakin. Nukkumatti myös matkaili ohjelmassa paljon ympäri maailmaa, mutta ei koskaan kapitalistisissa länsimaissa. Jotta Nukkumatti ehtisi illan tullen rientää aikavyöhykkeeltä toiselle, oli hänen käytössään avaruusalus.

Saamamme tietovuodon mukaan Venäjällä suunnitellaan Nukkumatin paluuta. Samalla voitaisiin istuttaa lasten mieliin ajatus vanhoista hyvistä neuvostoajoista. Hahmo on tietenkin päivitetty nykyaikaan sopivaksi:

Nukkumattina toimisi labradorinnoutaja ja avaruusalus olisi tuunattu vuoden 1992 Toyota Corollasta. Pahat kielet kertovat, että Temmeksellä asuva insinööri Ollikainen olisi nähty kiihdyttelemässä tojotalla Mankilankylälle johtavalla suoralla ja että auton takapenkillä olisi istunut Tyyne omistajansa kanssa. Silminnäkijöiden mukaan koiran korvalehtien- ja isännän karvareuhkan korvaläppien asento olisi viitannut merkittävien G-voimien vaikutukseen. Joka tapauksessa toimituksemme kiistää tässä vaiheessa väitteet, joiden mukaan avaruusalusta olisi jo testattu Kärsämänkylällä.