sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Tietovuoto

Julkaisemme tämän tietovuodon poikkeuksellisesti nimimerkillä:

Vuonna 1968 valmistui Stanley Cubrickin ohjaama kuuluisa tieteiselokuva Avaruusseikkailu 2001 (2001: A Space Odyssey). Elokuvassa kuvataan mm. kuinka maapallon ulkopuolinen äly antoi vauhtia planeettamme kehitykselle: Ihmisapinat oppivat käyttämään työkaluja ja näin sai alkunsa nykyihminen. Vuosi 1968 on myös pääministeri Alexander Stubbin syntymävuosi.

Perjantaina 10.10.2014 - eli 46 vuotta pääministerin syntymän ja elokuvan valmistumisen jälkeen tapahtui se, mitä kansakunta on pelännyt koko olemassaolonsa ajan: Suomi menetti kolmen AAA:n luottoluokituksen. Hallituslähteistä vuotaneiden tietojen mukaan nyt on paniikki ja katseet on käännetty ulkopuolisen älyn etsimiseen. Niin tai näin, ruotsalaislehti Dagens Industrin mukaan maan entistä valtiovarainministeriä Anders Borgia on pyydetty Suomen hallituksen neuvonantajaksi.

Hallituslähteistä kiistetään jyrkästi, Stubb olisi keksinyt idean ulkopuolisen älyn kutsumisesta apuun tuosta elokuvasta. Ja että sama elokuvan valmistumisvuosi ja pääministerin syntymävuosi on puhdas sattuma. Ja että Avaruusseikkailu 2001 sattuu nyt vain olemaan pääministerin suosikkielokuva.

"Tyyskä vaan"