maanantai 24. syyskuuta 2012

TYHYä

Isäntä kertoi, että hänen työpaikallaan on sellainen Markus-setä, joka vastaa TYHyä eli työhyvinvointia edistävien matkojen ideoinnista. Tyhyreissun tarkoitus on, että kun sieltä kotiudutaan, on vointi entistäkin parempi ja taas jaksaa tehdä työpaikalla täysipainoisesti töitä. Moisesta ei olisi kannattanut kehua retostella Topin kuullen. Topi kun ei (oman kertomuksensa mukaan) saanut koskaan osaansa koirien TYHY-toiminnasta. Että minä mukamas olen käyttänyt koko lauman TYHY-kiintiön lukuisilla matkoillani Namusillan kennelin koulutuspäiville.
 
Topin tyhyreissu alkoi tiistai-aamuna klo 04.47. Silloin talon tyttären huoneesta alkoi kuulua ryminää ja oven takaa kömpi esiin surkean näköinen Topi. Topilla ei takajalat pitäneet. Isäntä siinä nieli tippa silmässä aamujogurttiaan ja jutteli lauman vanhemmalle lohduttavia sanoja. Päätettiin, että ei muu auta kuin Annin lähteä viemään Topi Ouluun eläinlääkäriin. Topi pötkötteli auton takapenkillä menomatkan mukavasti maisemia katsellen. Perillä Topia jo odotettiinkin, eläinlääkäri ensin tutki ja tunnusteli, sitten kuvattiin oikein röngenillä. Makoisat unet siinä sai ottaa. Sitten kiltti lääkäri katsoi kuvia ja kutsui oikein kollegankin katsomaan kuvauksen tulosta;
harvoin kuulemma näkee noin vanhalla koiralla näin hyvässä kunnossa olevia lonkkia ja luustoa. Muutenkin melkein 12 vuotiaan noutajan sisälmystö tuntui olevan priimakunnossa.
 
Mukava on tällaiselta tyhyreissulta kotiin palata. Topi sai lisäksi oikein kirjallisen lääkärin lausunnon siitä, miten hyvässä kunnossa on. Hieman on isännän suunnasta kuulunut jurnutusta, että tuolla 163 euron hinnalla (+ polttoainekulut) Topi olisi vaikka voinut tilata taksin ja ajella pitkin rantateitä sorsia katselemassa ja maisemia ihailemassa.
Topin TYHY-todistus