sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Mielen rauhaa

Topi on mökkireissun jälkeen viihtynyt jälleen omalla mukavuusalueellaan saunan lauteiden alla. Mukavuusaluetta voisi nyt kutsua toimistoksi, sillä siellä on jalostunut ajatus yritystoiminnan aloittamisesta. Yhtiömuoto on viellä selvittelyvaiheessa, osakeyhtiö on kuitenkin poissuljettu, koska Topi ei halua mitään kokouksia järjestettävän, missä voitaisiin esittää esimerkiksi toimivan johdon vaihtamista. Sitä paitsi Topin tilalle ei kuitenkaan löytyisi toista huippujohtajaa. Perheyritys ei tule kuuloonkaan, koska Topi ei halua sekottaa perhe- ja työasioita. Siis luultavasti kyseeseen tulee toiminimi Topi Corporations.
 
Topin yritysidea perustuu seuraavaan ajatusketjuun: Koska ihmiset ovat stressaantuneita ja kiireisiä, he kaipaavat luontoon - luonto tarjoaa heille seesteisiä elämyksiä - tästä syntyy tunnetila, jota voi kutsua mielen rauhaksi - ratkaisuna on Topi Corporationsin tarjoama nettipalvelu, missä saavutat luontoyhteyden suoraan kotikoneeltasi ilman, että joudut hikoilemaan hirvikärpäsiä, sääskiä ja muita ötököitä vilisevässä luonnossa. Voit tilata Topi Corporationsilta jonkin seuraavista luontoelämyksistä laajakaistan välityksellä:
- Auringon nousu suolla
- Auringon nousu aamulennolla Parhalahdella tai
- Auringon nousu aamulennolla Kurunnevalla
Hieno lahjaidea esim. uudelle ylioppilaalle tai lähihoitajaksi valmistuvalle aikuisopiskelijalle tai hääpäivälahja stressaantuneelle puolisolle tai stressaantuneen ystävän täyttäessä 50 vuotta...mahdollisuuksia on lukematon määrä.
 
Edellä esitetyn yritysidean innoittamana Topi tarjosi minulle ja Ullalle pätkätyösuhdetta proviisiopalkalla. Ensimmäinen työkeikka olikin jo tänään. Tehtävä lankesi minulle, kyseessä oli mainostrailerin kuvaaminen luontoelämykseen "auringon nousu suolla". Ja hyvinhän se meni, varsinkin tuo loppukohtaus, missä luon ymmärtävän katseen tietokoneen ruudun takana katsovan ihmisen sieluun: