maanantai 13. helmikuuta 2012

Putous

Uskollinen lukijamme, nimimerkki "Anneli Pattijoelta" on lähestynyt toimitustamme ilmaistakseen huolestumisensa blogitekstien hitaan puoleisesta päivittämisestä. Joten suoraan asiaan: viime viikkojen aikana on oluut hirrrrrrrveän-hirrrrrrrrrrveän-hirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrveän kiire. Nimittäin televisiossa on esitetty ihan perätysten kaksi Putous-ohjelmaa ja laumamme on jäänyt pahasti loukkuun seuratessaan, kuka putoaa seuraavaksi.

Ensimmäinen Putous alkoi jo joitakin kuukausia sitten. Siinä esitettiin kilpailijoille kysymyksiä, joihin piti vastata siten, että ei vastaa varsinaisesti mitään - mutta ei saa myöskään naurattaa yleisöä. Kilpailussa sai äänestää kaksi kertaa, mutta ei soittamalla. Kilpailun voittaja saa toimia laumanjohtajana seuraavat kuusi vuotta ja valokuva tulee kaikkien valtion ja kuntien julkisten rakennusten seinälle. Topin mielestä sen olemuksessa on sen verran "vanhaa valtiomiestä", että päätti tilata hetimmiten valokuvaamosta kuvausajan, ihan vaan esimerkin vuoksi. Puolisoahan Topille ei korkeasta iästä huolimatta (tai siitä johtuen) ole koskaan siunaantunut, joten Ulla sai esittää "nuorikkoa". Toisaalta yrityksen puutteesta Topia ei voi moittia, sitä oli niin paljon, että eräänä kesäisenä päivänä tehtiin pieni yllätysreissu eläinlääkärille...edelleen arka paikka Topille (erityisen arkana paikat oli noin kaksi viikkoa reissun jälkeen - mutta ei muistella menneitä).

Topin mielestä kuva kelpaa varmasti minkä tahansa kennelin seinälle:


Tällä hetkellä käynnissä olevassa Putouksessa puolestaan tärkeintä on, että yleisö nauraa. Yhteistä on, että vastausten sisällöllä ei edelleenkään ole niin suurta merkitystä.  Kilpailua on helpotettu siten, että kekenkään ei tarvitse mennä erikseen ilmoitettuun paikkaan äänestämään, vaan homma toimii helposti puhelimella. Tämän Putouksen voittaja nimitetään "vuoden sketsihahmoksi" ja kuva tulee ainakin jokaiseen iltapäivälehteen.