lauantai 6. syyskuuta 2014

Viesti tuonpuoleisesta

Tietotekniikka on ihmeellinen asia. Pilvipalvelujen uusin käyttösovellus mahdollistaa viestit myös tuonpuoleisesta. Netti ei todellakaan tunne rajoja - siinä mielessä Putin on erittäin edistyksellinen johtaja.

Juuri hetki sitten blogiimme tipahtikin pilvestä nyt edessäsi oleva päivitys, suoraan tuonpuoleisesta. Ja Topihan se sieltä kirjoittaa:

Terveiset täältä pilven reunalta. Huomasin pari kuukautta sitten, että Ulla vehtasi Reiskan kanssa ihan tosissaan. Ja että jälkikasvua on odotettavissa pikapuoliin. Jotta Ullalla olisi sitten synnytyksen jälkeen edes hetken omaa aikaa, kirjoitin tämän iltasadun: Mikä sen mukavampaa kuin yhteinen lukuhetki ennen yöunia. Sitten vaan tuutilullaa ja pennuille unta palloon. Ja äiti voi hetken huokaista.

"Olipa kerran kaukana idässä suuri valtakunta, jonka hallitsija oli muuten mukava mies, mutta hän ei pitänyt siitä, että muiden valtakuntien hallitsijat silloin tällöin unohtivat kuinka suuren valtakunnan hallitsija hän oli. Tämän todistaakseen hän järjesti jopa maailman suurimmat talviurheilukisat, mutta sekään ei auttanut: Kaverit vain narisivat, että osasta vessoista puuttui lukot. Ja kun samaan aikaan muut kiusasivat hänen parasta kaveriaan - Ukraina-nimisen valtakunnan johtajaa siitä, että hänellä oli yksityinen eläintarha ja muilla ei - tuli suuren valtakunnan hallitsijalle niin sanotusti mitta täyteen. Hän päätti lähettää ns. separatisteja sorsastajiksi naamioituneena Itä-Ukrainaan lietsomaan väestön keskuuteen eripuraa, jotta suuri hallitsija sitten voisi saapua rauhoittamaan tilanteen ja samalla siinä hieman siirtyisi rajakin. Varsinaisia sotajoukkoja ei lähetetty, muutoinhan kyseessä olisi sota, jota kukaan moderni hallitsija ei tietenkään halua. Mutta sorsastajillahan on tunnetusti lyijytöntä asearsenaalia ja taisteluvarustusta sen verran, että viesti menisi perille. Jotta sepaaratistisorsastajasta ei kuitenkaan jäisi liian sotaisa kuva, osalla miehistä oli mukanaan ystävällisen näköinen labradorinnoutaja.

SEPARATISTISORSASTAJA 

Kului useita viikkoja ja koko maailma odotti jännittyneenä, miten tässä käy. Puhuttiin jopa kylmän sodan syttymisestä, mikä oli jo ajatuksenakin hyytävä. Kunne eräänä yönä suuren valtakunnan johtaja näki unen, missä hän istui saunan lauteiden alla punaturkkisen koiran kanssa. Koira sanoi: "Kuule Vladimir, ei ne jätkät (mukaan lukien Angela Merkel) tosissaan olleet, ne vessan lukot oli ihan hyvät. Nyt menee kaikilta bisnekset ihan persiilleen. Mitä jos lopetettaisiin."

Ja niin tapahtui. Sen pituinen se.