perjantai 9. joulukuuta 2011

Kriisikokous

Valuuttaturbulenssi, vakausmekanismi, kriisirahasto, IMF ja EKP - helppo nakki, mutta se vivuttaminen menee yli ymmärryksen. Topi sanoi, että siinä on vain kirjoitusvirhe: Ihmisiä kun tuntuu vivuttavan moni asia ja siksi niiden täytyy pitää kriisikokouksia. Mitä suurempi vivutus, sitä suurempi kokous. Viimeisin kriisikokous aiheutui siitä, että Kreikka-nimiseltä valtiolta loppui rahat. Silloin keksittiin, että Kreikkaa voidaan auttaa vivuttamalla.

Suurimmat kriisikokoukset pidetään ulkomailla asti, usein Brysselissä. Siellä sitten keskustellaan siitä, mikä vivuttaa. Vivutus päättyy julkilausumaan ja lopuksi kokoonnutaan yhteiskuvaan, jossa kaikki hymyilevät. Vivutus ei kuitenkaan varsinaisesti pääty siihen. Seuraavaksi keskustellaan siitä, mitä on sovittu. Ja siksi vivutus voi alkaa uudestaan. Onneksi voidaan taas pitää uusi kriisikokous.
Kuva: Timo Rautio
Meitä koirakavereita ei vivuta mikään. Mutta pidettiin kriisikokous ihan muuten vaan. Ja mukavaa oli. Ensin juostiin pitkin metsiä. Sitten otettiin yhteiskuva.