keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Tyyne saapui


Tyyne saapui meille tortsai-yönä 13.1.2011 Jyväskylästä Namusillan kennelistä. Kävin katsomassa pentuetta pari viikkoa ennen luovutusta, muistan kuinka menomatkalla Pulkkilassa lämpömittarissa oli lukemat -29,5. Hyvin ovat aamuöiset pakkaspissat takapihalla tulleet tutuiksi, talvihan on ollut poikkeuksellisen kylmä. Liekö se syynä, että välillä tuntuu siltä, että sisäsiistiksi pentu ei opi koskaan. Tosin kierrätyksen periaatteen se on oppinut jo pienenä - Tyyne nimittäin tykkää syödä omat jätöksensä ja näin ollen pihalle ei kerry mitään korjattavaa.

Tyyne kotiutui nopeasti, heti ensimmäisenä päivänä se teki tuttavuutta Topi-tolleriin puremalla sen häntää - ja haastamalla Ulla-labbista tappeluleikkiin. Tosin Ulla ei pennusta pitänyt, ruokakaan sille ei maistunut useaan päivään uuden pennun saavuttua.

Tyyne on nyt neljän kuukauden ikäinen. Perustottelevaisuutta on opetettu, riistaan on tutustuttu ja näyttää siltä, että riistavietti on hyvä - lokki ja varis kiinnostaa sitä kovasti. Muutama noutokin on tehty silloin tällöin ja palauttaa pentudamin mielellään.

Tyyne näyttää leimautuneen laumaansa aika voimakkaasti, vieraat ihmiset ja koirat eivät sitä kiinnosta, se on jopa hieman varautunut muita kohtaan. Johtuisiko osittain siitä, että tuli nukuttua sen kanssa vieretysten ensimmäinen kuukausi...se loppui vasta, kun huomasin parisänkymme olevan myynnissä facebookissa.